MÖLKKYLIITON YHTEISTYÖKUMPPANIT

 

Kuvahaun tulos haulle tactic logo

http://www.tactic.net/

https://www.grano.fi/


Sivuilla olevien virheiden ja puutteiden oikaisu sekä toiveet julkaistavasta infosta osoitteeseen molkkyliitto@molkkyliitto.fi

Ajankohtaista

 

Tervetuloa Poriin!!

Tänä viikonloppuna mölkkykesä huipentuu Porin MM-kilpailuihin. Paikalle tulee n 200 joukkuetta. Alkulohkot pelataan lauantaina ja kaikki joukkueet jatkavat pelejään myös sunnuntaina. Erityiskiitos järjestäjille tästä mahdollisuudesta! Paikalla on joukkueita 9 eri maasta, mukana peleissä Suomi, Ranska, Viro, Tshekki, Saksa, Japani, Turkki, Puola ja Englanti. Huhujen mukaan yksittäisiä pelaajia on myös Ruotsista, Norjasta ja Belgiastakin!
Perjantaina kokoontuu kansainvälinen Mölkky-neuvosto ja päättää ensi vuoden MM-kisojen järjestäjän ja kansainvälinen meininki jatkuu myös lauantaina maaottelun merkeissä klo 18.00 alkaen. Tule kannustamaan Suomi voittoon!
Toivottavasti edessä on ikimuistoinen Mölkky-viikonloppu!

Nähdään Porissa!

Terveisin
Suomen Mölkkyliitto
Suvi Soini pj.

Ei automaattista vaihtoehtoista tekstiä saatavilla.

 

MAAOTTELU MM-KISOJEN YHTEYDESSÄ


Porissa pelataan MM-Mölkkyä 17. - 19.8.2018. Perinteisesti osanottajamaat muodostavat pelaajistaan maajoukkueet. Suomea on valittu edustamaan SM-kisoissa hyvin menestyneitä heittäjiä. Tänä vuonna valituiksi tulivat Kai Oksa, Joni Eväkoski ja Marko Timonen. Joukkuetta manageroi Harry Asp.
Tervetuloa kaikki kannustamaan Suomen joukkuetta voittoon!

 

INFOA KOTKAN SM-NELURISTA !

 
Pelimuoto: 4 henkilöä, ei varapelaajia
 
Ajankohta: Lauantaina 4.8.2018 klo 10.00
 
Paikka: Arto Tolsa-areenan hiekkakenttä, Puistotie 9-11, Kotka
 
Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen:
 
urheilukaakko@gmail.com
 
Ilmoittautuminen päättyy sunnuntaina 29.7 klo 23:59
 
Osallistumismaksu 60e / joukkue.
 
Kun olet lähettänyt sähköpostitse ilmoittautumisen niin kerro siinä joukkueesi kaikki pelaajat kapteenin ollessa ensimmäiseksi mainittuna. Saat  paluupostina ohjeistuksen turnausmaksun suorituksesta.
 
Lohkoarvonta tiistaina 31.7 klo 18:00 Kaks 7 Cafe & Bar, Kustaankatu, Kotkan kauppatori
 
Arvonta pyritään lähettämään suorana lähetyksenä Facebookissa turnauksen tapahtumasivuilla:
 
 
Pelisysteemi ja jatkopelien tarkka kaavio julkaistaan samassa yhteydessä kuin lohkoarvontakin.
 
Facebookiin tapahtumasivulla on nähtävissä ilmoittautuneet joukkueet ja niissä pelaavat pelaajat.
 
Urheiluseura Kaakon Sähly-07 ry, eli mölkkypiireissä tuttavallisemmin Kymiläiset, järjestävät SM-Nelurin yhdessä FC KTP ry:n kanssa heidän vastatessa juoma- ja ruokatarjonnasta.
Turnauskenttien välittömässä läheisyydessä on siis kattavasti tarjolla janojuomaa ja purtavaa.
 
Muistithan ilmoittaa joukkueesi samalla myös perjantaina 3.8.2018 klo 18.00 pelattavaan Kotka Open lämmittelyturnaukseen jonka pelimuotona on duppeli. Osallistumismaksu 30e / joukkue.
Suurin osa joukkueista varmasti tulee kisapaikoille jo perjantaina, joten lämmittelykisana pelattava duppeli tarjoaa hyvät saumat pelikenttään ja oheispalveluihin tutustumiseen.
 
Ilmoittautumiset ja lisätiedot: urheilukaakko@gmail.com
 
Marko, puh. 0400 955 824
Joni, puh. 040 529 6562
Jarno, puh. 045 168 7717
 
HUOM! Kotka on suosittu turistikaupunki kesäisin, joten majoituksia kannattaa varata välittömästi.
Samana ajankohtana Haminassa pidetään suuri ja suosittu Hamina Tattoo - tapahtuma, joten näkemistä ja tekemistä riittää koko viikonlopuksi. Tervetuloa Kotkaan!

 

MAAJOUKKUEPESTI KIINNOSTAA

Ilmoittautuminen Maajoukkuekarsintaan päättyi eilen ja mukana on peräti 62 pelaajaa. Alkulohkot arvotaan huomenna torstaina Kortteliliigan toimistolla klo 12 ja lohkot ovat näkyvissä viimeistään perjantaina Mölkkyliiton face- ja nettisivulla. Itse karsinta pelataan su 22.4. Energiahallissa Lahdessa.

 

Euroopan Mestaruus matkasi Hollolaan!

Vuoden 2018 halli EM-kilpailut pelattiin 17.3.2018 Kristiine Sport – hallissa Tallinnassa.. Mukana oli 41 joukkuetta neljästä eri maasta: Suomesta, Virosta, Tsekistä ja Ranskasta.

Korkeimmalle palkintopallille itsensä heittivät Janetsk1 LIT:n Leena Jantunen, Tuomo Jantunen ja Ilkka Horttanainen. Toiseksi sijoittuivat joukkueen VALLU heittäjät: Valeri Filipenko, Hanno Voole ja Urmas Berkmann. Kolmannen sijan nappasi MK Lahti joukkueella Timo Kemppi, Pasi Tervala ja Harry Asp. Neljänneksi sijoittui Konna & Koukku: Suvi Soini, Antton Soini ja Timo Hiltunen.

Tässä vielä sijat 5-8:

5. Lasvel: Risto Niemi, Markku Mäntysalo, Voitto Törnvall ja Aija Hyttinen 6. Mahlu 1: Jyrki Harju, Yrjö Soidinmäki ja Pentti Autio 7. A-Team: Alger Jöras, Ott Kristelstein ja Hanno. 8. Janetzk1n Majakka: Mari Haasiatarha, Jari Haasiatarha ja Ari Vettenranta

B-Finaali: 1. JVT: Joosua Hiljanen, Tiia Hiljanen ja Vilpuri Leinonen 2. Chicago Club: Markku Vinni, Jaakko Räsänen, Keijo Anttila ja Sinikka Irri 3. Eesti: Vahur Kölvart, Märt Niinemägi ja Aarne Kauber 4. Jeggu Janetzk1: Toni Rask, Martti Rask ja Jarmo Rantanen.

 

MÖLKKY PÄÄSI ELÄVÄN PERINNÖN KANSALLISEEN LUETTELOON !

Mölkky-pelin pelaaminen pääsi mukaan Museoviraston laatimaan Elävän perinnön kansalliseen luetteloon!

Opetus- ja kulttuuriministeriö on nimennyt 52 kohdetta Elävän perinnön kansalliseen luetteloon. Elävän perinnön kansallisessa luettelossa ovat laajasti edustettuina aineettoman kulttuuriperinnön alat ja kohteita on mukana lähes kaikkialta Suomesta. Kansallisessa luettelossa on mukana useita juhlaperinteitä, erilaisia käsityöperinteitä, luontoon liittyviä kohteita ja esittävän taiteen kohteita.

Myös ruokaperinteitä, pelejä ja suullisia perinteitä löytyy luettelosta. Pelejä edustamaan luetteloon valikoitui meille niin rakas Mölkky-peli. Valinta Elävän perinnön kansalliseen luetteloon on tunnustus perinteiden parissa toimiville yhteisöille. Luettelo tuo vahvempaa näkyvyyttä perinteille. Samalla se on askeleen lähempänä kansainvälisen tason tunnustusta. Aineettoman kulttuuriperinnön merkitys ihmisille sekä tämän perinnön eläminen ja muuntuminen arjessa ja juhlassa ovat olleet tärkeitä piirteitä, kun Opetus- ja kulttuuriministeriö on nimennyt kohteita kansalliselle listalle.

Museovirasto on allekirjoittanut sopimuksen Unescon aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta ja vastaa sopimuksen toteuttamisesta Suomessa. Unescon sopimukseen kuuluu myös aineettoman kulttuuriperinnön luettelointi kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Luettelointi on työkalu, jonka avulla voidaan tunnistaa, kuvata ja välittää tietoa elävästä perinteestä.

Wikiluettelossa kansallisen Elävän perinnön kohteet löytyvät täältä <https://wiki.aineetonkulttuuriperinto.fi/…/El%C3%A4…/valitut>.

52 elements included in the National Inventory of Living Heritage in Finland

The Ministry of Education and Culture has nominated 52 elements for inclusion in the National Inventory of Living Heritage. The National Inventory of Living Heritage covers a wide selection of fields within intangible cultural heritage from nearly all parts of Finland. The National Inventory includes several traditional festivities, such as taking candles to the cemetery on Christmas Eve, the declaration of Christmas Peace in Turku, the conferment of master's degrees and the lighting of Easter Fires.

There is also a wide range of handicrafts in the inventory: glass blowing, the Korsnäs sweater and the making of national costumes. The inventory includes several nature-related elements, such as snow games, mushroom picking, building and sailing on clinker boats and the fishing tradition in the rapids of the Tornionjokilaakso river valley. Performing arts also feature in the inventory: the Kaustinen style of playing the fiddle, Finnish tango, the singing tradition of the Roma people, the minuet and open air dancing. The list also includes food traditions, games and oral traditions.

One of the elements selected was our beloved Mölkky game. The selection of an element into the National Inventory of Living Heritage is recognition to the communities that work with the traditions. The inclusion in the Inventory makes the traditions more visible than before. At the same time, it brings them one step closer to being recognized internationally.

Read more about the elements in the inventory in English from
https://wiki.aineetonkulttuuriperinto.fi/…/El%C3…/valitut/en

Henkilön Suomen Kansainvälinen Mölkkyliitto/Finnish Int. Mölkky Association kuva.

 

JAKE JA HARRY HALLIMESTAREIKSI !


Lahdessa 24.-25.2. pelattuun SM-Hallikisaan ilmoittautui tasan 100 joukkuetta. Harmillisten sairaustapausten johdosta muutama pelaaja joutui jättämään kisan väliin, mutta joukkueiden "paritusten" myötä kaaviossa oli mukana hienot 98 peliparia. Lauantain alku- ja keräilyerien jälkeen sunnuntaille kirmasi 64 joukkuetta, mukana mm. Kuusamosta Lahteen saapunut kohujoukkue Pässiwaaran Huti sekä naapurimaa Viron molemmat joukkueet. Pitkän peliruletin päätteeksi finaalissa kohtasivat lahtelainen MK Lahti sekä asikkalalainen SiTi Seka. Kokenut MK Lahden pari Jake Ropponen/Harry Asp oli tällä kertaa vahvempi, vieden finaaliottelun suoraan erin 3-0. Pronssille KöMö03 JuKa Köyliöstä ja neljänneksi SanDels Nastolasta. Turnauksen järjestelyistä vastasi Lahden Kortteliliigan Mölkkyjaosto.
Tulokset kahdeksan parhaan osalta:
1) MK LAHTI Harry Asp/Jake Ropponen
2) SITI SEKA, Asikkala Kari Mikkola/Seppo Nieminen
3) KÖMÖ03 JUKA, Köyliö Juho Kivimäki/Kari Kauramaa
4) SANDELS, Nastola Lauri Nirkko/Kimmo Nirkko
5) EESTI I, Tallinna Märt Niinemägi/Vahur Kölvart
6) MÖYSÄN MESUT, Lahti Harri Voutilainen/Jarmo Loikkanen
7) ALAKOUKKU, Lahti Antton Soini/Pauli Kirves
8) HMS AKATEMIA II, Helsinki Juha Hammaren/Jukka Mäntylä

 

VUODEN ENSIMMÄINEN ARVOKISA LÄHESTYY


24.-25.2. Lahdessa pelattavaan SM-Hallikisaan voi ilmoittautua 10.2. saakka. Ohjeet ja lisätietoa kisasivulta http://www.kortteliliiga.net/index.php/sm-hallikisat . Alkulohkoarvonta pe 16.2. klo 17.00 Energiahallissa, Ilmarisentie 3 Lahti.

Odotettavissa jälleen huikeeta menoa ja jäätäviä heittoja...

 

 

 

MAAJOUKKUEKARSINTA 2018

22.4.2018 Energiahalli, Lahti

Vuoden 2018 karsinta Suomen Mölkkymaajoukkueeseen, MölkkyJengiin, järjestetään su 22.4.2018 klo 10 alkaen Energiahallissa, Ilmarisentie 3 Lahti
 
Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet "Kilpailut/Maajoukkuekarsinta 2018"
 

KONVENTTIA JA GAALAA...

Lauantaina 25.11. vietettiin Lahdessa todellista Mölkyn juhlapäivää. Mölkkyliiton syyskonventti kokoontui ja paikalle saapui reilut 20 henkilöä kymmenestä eri jäsenjärjestöstä. Mölkkyliiton hallituksessa pitkän päivätyön tehnyt Amalia Koskinen siirtyi ansaitulle "Mölkkyeläkkeelle" ja konventti äänesti hänen tilalleen Helsingin Mölkkyseuran edustajan Milla Leppäsen. Mölkkyliiton hallitus kokonaisuudessaan vuonna 2018: Puheenjohtaja SUVI SOINI, varsinaiset jäsenet TIPI TUOMOLA, PETTERI RAJANUMMI, HARRY ASP, JAANA MÄLKÖNEN, ESA KOPONEN ja MILLA LEPPÄNEN, varajäsenet HANNU LAAKSONEN ja JUHA MÄLKÖNEN.
Konventin jälkeen pidetyssä Mölkkygaalassa kuultiin mielenkiintoisia puheita ja huikea Mölkkylaulu Petteri Rajanummen esittämänä. Gaalassa palkittiin seuraavat henkilöt ja tahot:
Mölkkärien Aatelinen nro 18: SAMPO HÄGG
Vuoden Mölkysti 2017: ESA KOPONEN
Vuoden miespelaaja 2017: PAULI KIRVES
Vuoden naispelaaja 2017: SANNA KOSKIMAA
Vuoden joukkue 2017: WOODI
Vuoden yhteistyöteko 2017: TACTIC GAMES / SAMI VILJANEN
Vuoden jäsenseura 2017: MAHLUN MÖLKKÄÄJÄT
Maajoukkueen eli MölkkyJengin diplomin ja rintamerkin saivat:
JAANA MÄLKÖNEN, TERO NIKKI, JOOSUA HILJANEN, JOUNI HILJANEN, JAAKKO RÄSÄNEN, PEKKA PIETILÄINEN, ARI VETTENRANTA, PASI TERVALA, PAULI KIRVES ja KAI OKSA.
Seura-aktiiveiksi jäsenseurat palkitsivat seuraavat henkilöt:
Lahden Kortteliliiga ry JAANA MÄLKÖNEN
Energiahalli ANTTI SOINI
Lahden Työn Paikka PETRI KOLLIN
MK Lahti TOIVO VIHERVAARA
Cobra Team MIRO KOIVISTO
Fipa ry ANTTI HÄMÄLÄINEN
Ns Liekki VEIKKO IKONEN

 

KIMMO JA LATE NIRKKO TUPA-MESTAREIKSI !
Lauantaina 4.11. Lahden Energiahallissa heitettiin vuoden viimeinen SM-Kisa. Pelimuoto oli duppeli ja laji erittäin haastava Tupamölkky. Voittajaksi taisteli isä-poika kaksikko KIMMO ja LATE NIRKKO Nastolasta kaataen finaalissa suoraan erin 3-0 lahtelaisparin VILLE MYLLYLÄ / PETTERI RAJANUMMI. Pronssille MIKA PACKALEN, Hyvinkää ja KAI OKSA, Hollola. Hienosti neljänneksi naapurimaan Viron kaksikko MÄRT NIINEMÄGI ja BETO MILJAND. Mukana oli ennätysmäärä eli 50 joukkuetta. Kisan organisoi Lahden Kortteliliiga ry.

Henkilön Suomen Kansainvälinen Mölkkyliitto/Finnish Int. Mölkky Association kuva.
 

 

PALAUTELOMAKE KISAJÄRJESTÄJILLE

​Liiton sivustolta löytyy palautelomake, jonka kisajärjestäjät voivat tulostaa / kopioida ja jakaa joukkueille. Näin saadun palautteen perusteella kisaorganisaatio voi jatkossa järjestää vieläkin parempia tapahtumia. Lomake löytyy täältä Palautelomake kisajärjestäjille

HMS TOISTAMISEEN LIITTOMÖLKYN YKKÖNEN !

Lauantaina 9.9. Hyvinkäällä pelattu Mölkkyliiton jäsenjärjestöjen välinen mölkyn kutsukilpailu keräsi paikalle ennätykselliset 30 joukkuetta. Pikku sade teki kentästä haastavan ja kaukoheittoja ei montaakaan päivän aikana nähty. HELSINGIN MÖLKKYSEURA-HMS uusi kahden vuoden takaisen voittonsa ja kiertopalkinto matkasi "Tsadiin". Toiseksi JANETZK1 Hollolasta ja pronssia KORTTELILIIGA Lahesta. Hieno neljäs sija MAHLUN MÖLKKÄÄJILLE. Onnistuneista kisajärjestelyistä vastasi Fipa ry.


Tulokset:

1. HMS Juniorit Jukka Mäntylä, Toni Laakso, Pertti Nummi
2. Janetzk1 2 Pauli Kirves, Timo Kari, Jouko Honkasalo, Marko Lusi
3. Kortteliliiga Lasvel Aija Hyttinen, Risto Niemi, Vote Törnwall, Hannu Penkari
4. Mahlu 1 Atte Veijalainen, Jyrki Harju, Pentti Autio
5. Kymiläiset Marko Timonen, Japi Eväkoski, Joni Eväkoski
6. KöMö-03 2 Heikki Vännilä, Jorma Valonen, Tapani Ketola
7. HMS Fuge Esa Terävä, Jukka Reinamo, Ville Reinamo, Tarja Reinamo
8. MC KuTu Kimmo Leppänen, Markku Mäntysalo, Tipi Tuomola
9. Janetzk1 1 Tuomo Jantunen, Ilkka Horttanainen, Kai Oksa, Ari Vettenranta
10. MK Lahti Timo Kemppi, Harry Asp, Pasi Tervala, Jake Ropponen
11. Cobra Seniors Hannu Laaksonen, Mika Packalen, Marko Mustasilta
12. Kortteliliiga JaVi Jemina Aalto, Ville Laine, Jari Laine
13. Fipa 1 Jarzu Löytty, Jani Klemetti, Käde Kähärä, Hemppa Heinonen
14. Ns. Liekki haastajat Paula Haapaniemi, Taisto Pellikka, Juha Saari, Veikko Ikonen
15. Mölkkyliitto Jaana Mälkönen, Juhis Mälkönen, Petteri Rajanummi
16. Sampot Amalia Koskinen, Helena Niutanen, Petteri Koskinen
17. Musketeers 1 Tuomas Berg, Mika Kemppi, Tuomo Pylsy, Klaus Jokivalo
18. Energiahalli 1 Antton Soini, Maski Lehtonen, Olli ”Puolinelson” Jokinen
19. Paikan Mölkky Team Esa Koponen, Petri Kollin, Jussi Kuisma
20. Energiahalli 2 Suvi Soini, Timo Hiltunen, Aarre Salmensuo
21. Cobra Juniors Antti Hämäläinen, Miro Koivisto, Kim Sundström
22. Musketeers 2 Tomi Eloranta, Sami Nieminen, Jani Lehtelä, Sami Kuusisto
23. Fipa 2 Benita Kaari, Jonna Nurmi, Sari Kuha-Kanerva, Vesku Kanerva
24. Ns. Liekki Jorma Lintukangas, Markku Rytkölä, Jukka Tolppala, Kari Laitinen
25. Kortteliliiga HiiHoo Rame Rantanen, Pekka Luostarinen, Riitta Kuorikoski
26. Mahlu 2 Kirsi Siikamäki, Mirja Mensonen, Ritva Paavola, Riitta Rinneaho
27. KarakallioSeura B Jarmo Oksanen, Aija Snabb, Pete Snabb
28. KarakallioSeura A Jukka Hämäläinen, Satu Nurminen-Hämäläinen, Mikko Koskinen, Aulikki Pentikäinen
29. Fipa Seniors Masa Häggman, Olli Aapalahti, Mikko Häggman, Topi Hurme
30. KöMö-03 1 Matti Kivimäki, Juho Kivimäki, Kari Kauramaa

 

 

MÖLKKY WORLD CHAMPIONSHIP 2018

Hello!

I have been pleasantly surprised of your interest and activity regarding
Mölkky World Championship tournament. I am glad that I can finally
announce the tournament date: 17.-19.8.2018!

I will send you bigger information package later this month. 
Have a great day!

 

LiittoMölkyn alkulohkot arvottu ja löytyvät kilpailut-alasivulta...

 

LIITTOMÖLKKY HYVINKÄÄLLÄ 

Vajaa viikko aikaa ilmoittautua LiittoMölkkyyn, joka tänä vuonna kisaillaan Hyvinkäällä Fipa ry:n isännöimänä. Onhan oma jäsenseurasi jo mukana ?? Ilmoittautuneet joukkueet löytyvät täältä http://www.molkkyliitto.fi/…/Kilp…/LiittoM%C3%B6lkky%202017/

 

JANETZK1 TPHJ VEI SM-NELURIN !

Lauantaina Lahden Kisapuistossa heitetty SM-Neluri keräsi paikalle 64 joukkuetta ympäri Suomen. Tarkimmat heitot ja osuvin taktiikka löytyi joukkueelta Janetzk1 TPHJ (Lahti/Iitti), jossa heittivät TOIVO VIHERVAARA, JOONAS SOINI, HANNU LAAKSONEN ja PAULI KIRVES. Mainittakoon, että Paulille tämä oli jo toinen SM-kulta tänä vuonna, hieno suoritus ! Hopealle Club Chicago (Lahti) ja pronssia nappasi Woodi (Lahti). Myös neljäs sija jäi Lahteen joukkueelle Kaameet Apinat. Mölkkyliitto onnittelee ! ...ja toivottaa myös onnea ja menestystä kaikille MM-kisoihin lähteville joukkueille...
Kuvassa Janetzk1 TPHJ: Hannu, Toivo, Joonas ja Pauli

Henkilön Suomen Kansainvälinen Mölkkyliitto/Finnish Int. Mölkky Association kuva.

 

 

SM-NELURI LÄHESTYY...


Ilmoittautuminen 12.8. Lahden Kisapuistossa pelattavaan kilpailuun on päättynyt. Suomen mestaruutta jahtaa 64 mukana olevaa joukkuetta. Julkinen alkulohkojen arvonta suoritetaan 1.8. klo 18.00 Hannun salilla, osoitteessa Rautatienkatu 3 Lahti.

Henkilön Suomen Kansainvälinen Mölkkyliitto/Finnish Int. Mölkky Association kuva.

 

SUOMI KOHTAA VIRON 5.11.2017
Suomen mölkkymaajoukkue, MölkkyJengi, kohtaa Viron maajoukkueen su 5.11.2017 Energiahallissa Lahdessa. Tämä on joukkueiden kahdeksas kohtaaminen ja voitot ovat ennen tätä kamppailua 4-3 Suomelle.
Suomen joukkueeseen nimettiin pelaajat suoraan karsinnan perusteella ja "Jengissä" pelaavat:
JAANA MÄLKÖNEN, Lahti
MERVI LESKINEN, Lahti
VIRPI JÄRVENPÄÄ, Iitti
JAKE ROPPONEN; Lahti (c)
TERO NIKKI, Lahti
JOOSUA HILJANEN, Hämeenkoski
JOUNI HILJANEN, Ruuhijärvi
JAAKKO RÄSÄNEN, Lahti
PEKKA PIETILÄINEN, Syrjäkoski
ARI VETTENRANTA, Mäntsälä
PASI TERVALA, Heinola
HARRY ASP, Lahti
varapelaajat karsinnan seuraavilla sijoilla olleet Juhis Mälkönen, Lahti ja Tipi Tuomola, Lahti.
Ottelu alkaa klo 10.00 ja tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa kannustamaan Suomi voittoon !

SUOMI KOVALLA RYHMÄLLÄ MAAOTTELUUN TSEKKEIHIN !
MM-Kisojen yhteydessä pelattavaan maaotteluun on valittu Suomen joukkue. Trippelinä pelattavassa turnauksessa Suomi puolustaa viime vuoden voittoaan. MölkkyJengiin valittiin pelaajat, jotka ovat tänä vuonna menestyneet loistavasti kukin tahollaan. Joukkueessa heittävät Kai "Kuksa" Oksa / Hollola, Jaakko "Jaska" Räsänen / Lahti ja Pauli "Pili" Kirves / Lahti, joka nimettiin myös kapteeniksi. Joukkueenjohtajan tehtäviä hoitaa Harry " Hungry" Asp.

Henkilön Suomen Kansainvälinen Mölkkyliitto/Finnish Int. Mölkky Association kuva.
Henkilön Suomen Kansainvälinen Mölkkyliitto/Finnish Int. Mölkky Association kuva.
Henkilön Suomen Kansainvälinen Mölkkyliitto/Finnish Int. Mölkky Association kuva.
Henkilön Suomen Kansainvälinen Mölkkyliitto/Finnish Int. Mölkky Association kuva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MESSILÄN VIIKONLOPPU ISÄNTIEN JUHLAA, JARPISTA TUPLAMESTARI !
Mölkyn SM-Trippelin järjesti lauantaina onnistuneesti totuttuun tapaan Janetzk1 ry. Saman seuran edustajat Mari Haasiatarha, Jari Haasiatarha ja Kai Oksa pokkasivat päivän päätteeksi myös kultamitalit kaulaansa ! Hopealle itsensä pelasi helsinkiläiskolmikko Toni Laakso, Juha Hammaren ja Jukka Mäntylä. Pronssimitalit matkasivat Köyliöön trion Juho Kivimäki, Matti Kivimäki ja Kari Kauramaa mukana. Ja hienosti neljänneksi taisteli naapurimaa Viron joukkue Aivar Vettik, Beto Miljand ja Sulev Veberson. Kilpailuun osallistui 57 joukkuetta. Lauantaina SM-kultaa voittanut Jari "Jarppi" Haasiatarha kruunasi viikonloppunsa voittamalla myös sunnuntaina pelatun Messilä Singelin, johon osallistui ennätysmäärä eli 91 heittäjää ! Mölkkyliitto kumartaa Jarpille ja onnittelee myös muita menestyjiä !!
Kuvissa SM-Trippelin mitalistit

Henkilön Suomen Kansainvälinen Mölkkyliitto/Finnish Int. Mölkky Association kuva. 

PAULI ON SUOMEN PARAS SINGELIPELAAJA !

Lauantaina 10.6. heitettiin ennätyksellisen 112 pelaajan voimin tämän vuoden SM-Singeli Helsingin Pukinmäessä. Ilma suosi ja kenttäolosuhteet olivat täydelliset hienolle mölkkytapahtumalle. Alkulohkojen ja keräilyjen jälkeen alkoi cup-vaihe 64 parhaan osalta. Koko päivän millintarkkoja heittoja esittänyt ja nerokasta laskupäätä käyttänyt Pauli "Pili" Kirves eteni hyvällä sykkeellä finaaliin saakka, voittaen siinä toisen lahtelaisen Jaakko Räsäsen erin 3-1 ja samalla Suomen mestaruuden ! Pronssipelissä taasen vastakkain saman seuran, Helsingin Mölkkyseuran, edustajat Jukka Mäntylä ja Tuomas Harju, joista Mäntylä vei tällä kertaa pidemmän korren ja pronssimitalin.

Tulokset:
1. PAULI KIRVES, Lahti
2. JAAKKO RÄSÄNEN, Lahti
3. JUKKA MÄNTYLÄ, Helsinki
4. TUOMAS HARJU, Helsinki

5. Jake Ropponen, Lahti
6. Olivier Allain, Helsinki
7. Timo Hiltunen, Lahti
8. Kai Oksa, Hollola
Kilpailun järjesti Helsingin Mölkkyseura - HMS

Henkilön Suomen Kansainvälinen Mölkkyliitto/Finnish Int. Mölkky Association kuva.
 
 

 

TALLINNA OPEN 2017

...pelattiin 27.5. perinteisesti upeassa Kadriorun puistossa. Ilma suosi pelaajia ja peliruletin päätteeksi saatiin kahdeksan parhaan osalta seuraavat tulokset:
1) MÖLKK YOUR WORLD, H:ki Damien Landais/Olivier Allain
2) OTSAKOOL, Tallinna Rannus Mäsak/Aivar Vettik
3) VALLU, Kärdla Urmas Mikk/Hanno Voole
4) KESU, Lahti Keijo Anttila/Suvi Soini

5) HMS Stadi, H:ki Ville Reinamo/Jukka Reinamo
6) YKK TaSe, Lahti Taisto Salonen/Seppo Halmi
7) Kyrölän Pyllistys, Lahti Janne Lehto/Tipi Tuomola
8) YKK Sepot, Lahti Seppo Paulus/Seppo Rissanen

Kilpailuun osallistui 48 peliparia ja sen järjesti onnistuneesti Eestin Mölkkyliitto.
Kuvassa voittajapari "Dam Doum" ja "Oli Good"

 

HARRY JA PASI MAHLUN "KULTAPOJAT" !

Mahlun Mölkkyareenalla pelattu SM-Duppeli keräsi paikalle 52 peliparia ympäri Suomen. Tarkimmat kädet löytyivät lahtelaisheinolalaiselta tutkaparilta Harry Asp / Pasi Tervala, joka voitti järjestävän seuran Mahlun Mölkkääjien Veli-Pekka Halmilan / Esa Oikarin finaalissa suoraan erin 3-0. Tulokset kahdeksan parhaan osalta:
1. MK LAHTI, Harry Asp ja Pasi Tervala Lahti/Heinola
2. SENAATTORI JA POIKA, Veli-Pekka Halmila ja Esa Oikari, Mahlu
3. CLUB CHIGACO, Markku Vinni ja Jaakko Räsänen, Lahti
4. PÖRRÖINEN KUKSAUS, Kai Oksa ja Antton Soini, Hollola/Lahti
5. Janetzk1 Rookiet, Sanna Koskimaa ja Ilkka Horttanainen, Hollola
6. Härvääjät, Merja Laitinen ja Kari Laitinen, Iitti
7. Puukäsi, Jake Ropponen ja Tipi Tuomola, Lahti
8. Cobra CSKA sr, Mika Packalen ja Kim Sundström, Hyvinkää

Kuvassa kärkinelikko vasemmalta: Veli-Pekka, Esa, Pasi, Harry, Markku, Jaakko, Kai ja Antton.

Henkilön Suomen Kansainvälinen Mölkkyliitto/Finnish Int. Mölkky Association kuva.

 

MAAJOUKKUEKARSINTA OLI HUIKEA MENESTYS !


Sunnuntaina Lahdessa järjestettyyn karsintaan Suomen mölkkymaajoukkueeseen osallistui peräti 85 pelaajaa ! Se on lähes kaksi kertaa enemmän kuin aikaisempi ennätys. Pelikaavio oli tehty niin, ettei "keräilyeriä" ollut vaan lohkojen viimeiset passitettiin jokaisen pelivaiheen jälkeen katsomoon. Tästä huolimatta ratkaisut venyivät loppuiltaan, jolloin jäljellä oli 14 pelaajaa. Siinä seitsemän peliparia pelasivat vastakkain ja voittajille oli luvassa paikka MölkkyJengissä. Häviäjät pelasivat vielä "säälikarsinnan", josta toki voittaja vielä nousi maajoukkueeseen. Mölkkyliitto haluaa kiittää kaikkia mukana olleita hienosta mölkkypäivästä ja kärsivällisyydestä, jota tarvittiin kun tietotekniikka petti hetkeksi kesken turnauksen. Ai niin ja ne tulokset... Suomen mölkkymaajoukkueeseen eli MölkkyJengiin pelasivat karsinnasta itsensä :

JAANA MÄLKÖNEN, Lahti
MERVI LESKINEN, Lahti
VIRPI JÄRVENPÄÄ, Iitti
TERO NIKKI, Lahti
JOOSUA HILJANEN, Hämeenkoski
JOUNI HILJANEN, Ruuhijärvi
JAAKKO RÄSÄNEN, Lahti
PEKKA PIETILÄINEN, Syrjäkoski
ARI VETTENRANTA, Mäntsälä
PASI TERVALA, Heinola

Mölkkyliitto onnittelee !!

sijoitukset 14:n parhaan osalta löytyvät linkistä http://www.molkkyliitto.fi/…/Kil…/Maajoukkuekarsinta%202017/

 

 

BUSSILLA MAHLUN SM-DUPPELIIN

Mölkkyliitto järjestää bussikuljetuksen Lahdesta Mahlun SM-Duppeliin la 20.5. Matkan hinta on 29e/hlö ja mukaan mahtuu 44 pelaajaa. Ilmoittautumiset sähköpostitse molkkyliitto@molkkyliitto.fi , kirjoita otsikoksi "Mahlun bussi". Maksu Mölkkyliiton tilille FI95 1519 3000 1250 43 , viestikenttään lähtijöiden nimet. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, mutta vasta tilillä näkyvä maksu vahvistaa paikan bussissa ! Ilmoittautumiset 9.5. mennessä ja matka toteutuu, jos vähintään 30 hlöä lähtee kyytiin.
Lähtö la 20.5. klo 05.45 vanhan linja-autoaseman turistipysäkiltä, siitä "museon edestä". Reitti kulkee Heinolan kautta, joten kyytiin pääsee tarvittaessa myös Tähtiniemen Teboilin pihasta. Muistakaa myös ilmoittautua itse kilpailuun ! http://www.sikamolkky.fi/sm-duppeli/

 

 

MAAJOUKKUEKARSINTA KIINNOSTAA

23.4. Lahdessa järjestettävään karsintakilpailuun Suomen mölkkymaajoukkueeseen eli MölkkyJengiin, saapunee tänä vuonna ennätysmäärä pelaajia. Tällä hetkellä ilmoittautuneita on jo 53 ja viime vuoden ennätysluku oli 58. Hienoa on myös huomata, että pelaajia tulee usealta eri paikkakunnalta ! Kotipaikaksi on ilmoitettu ainakin Alajärvi, Asikkala, Espoo, Forssa, Heinola, Helsinki, Hollola, Hyvinkää, Hämeenkoski, Iitti, Kausala, Kotka, Lahti, Orimattila, Ruuhijärvi, Vantaa ja Vihti. Miehiä mukana tällä hetkellä 45 ja naisia 8, joten varsinkin LEIDIT HUOMIO !! ...joukkueeseen pääsee varmuudella vähintään 3 naista, joten nyt mukaan ja matkaan ! Ilmoittautuminen päättyy 7.4. ja ohjeet sekä ilmoittautuneet pelaajat löytyvät linkistä http://www.molkkyliitto.fi/…/Kil…/Maajoukkuekarsinta%202017/

 

SUVI JA DAMIEN HALLIMESTARIT !

Lahdessa Energiahallissa viikonloppuna pelatut mölkyn SM-Hallikisat vei nimiinsä Konna &Koukku, Suvi Soini/Lahti ja Damien Landais/Helsinki. Hopeaa Kipeet Ukkelit/Lahti, Joni Tuomola ja Tipi Tuomola. Pronssia Tenukepit/Lahti, Matti Lehtonen ja Timo Hiltunen ja neljänneksi Topijatoivoton/Lahti, Topi Vihervaara ja Markku Mäntysalo.
Sijat 5-8: Team Tuppi/Lahti, Veijo Lyyra ja Antti Soini
Woodi/Lahti, Harry Asp ja Jake Ropponen
Wood Pub/Lahti-Kouvola, Eino Laaksonen ja Ville Petäjämäki
Eesti I, Märt Niinemägi ja Beto Miljand
Hyvähenkiseen kIlpailuun osallistui 93 joukkuetta.
Järjestelyistä vastasi Lahden Kortteliliigan mölkkyjaosto.

Henkilön Suomen Kansainvälinen Mölkkyliitto/Finnish Int. Mölkky Association kuva.
Henkilön Suomen Kansainvälinen Mölkkyliitto/Finnish Int. Mölkky Association kuva.

Poista

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MAAJOUKKUEKARSINTA 2017

23.4.2017  Energiahalli, Lahti

Vuoden 2017 karsinta Suomen mölkkymaajoukkueeseen, MölkkyJengiin, järjestetään su 23.4.2017 klo 10 alkaen Energiahallissa, Ilmarisentie 3 Lahti.

Osanoton varmistus klo 9.00-9.30. Osanottomaksu karsintaan on 10e ja se maksetaan paikan päällä.

MölkkyJengin päätapahtuma on maaottelu Viroa vastaan syksyllä 2017 Lahdessa.


Maajoukkueeseen kuuluu 12 heittäjää, joista vähintään kolme on naisia/junioreita (* alle 16v). Karsinnasta pääsee kymmenen parasta heittäjää (joista vähintään kolme on naisia/junioreita) suoraan Suomen maajoukkueeseen, Mölkkyliiton hallitus nimeää loput kilpailijat.

Ilmoittautumiset singelinä pelattavaan karsintaan viimeistään 7.4.2017 mennessä osoitteeseen molkkyliitto@molkkyliitto.fi viestiin otsikoksi/aiheeksi "Maajoukkuekarsinta"

Ilmoita viestissä nimesi ja yhteystietosi (mielellään sp-osoite, puh.nro ja kotipaikka).

Lista karsintaan ilmoittautuneista löytyy linkistä http://www.molkkyliitto.fi/…/Kil…/Maajoukkuekarsinta%202017/

 

LISÄYS MÖLKYN VIRALLISIIN SÄÄNTÖIHIN !!

Tiedote, jonka Mölkkyliitto on tänään 29.1.2017 lähettänyt jäsenseuroilleen.

"Vaikka Mölkky on pelinä kiehtovan yksinkertainen, on sen säännöt tietyissä tilanteissa monimutkaisia.

Jotta epäurheilijamaista taktikointia ei pystyttäisi hyödyntämään säännön puuttuessa, päätti Mölkkyliitto lisätä sääntöihin kohdan, joka liittyy pelaajan/joukkueen heittämiseen väärällä vuorolla.

Sääntölisäys kuuluu näin ja astuu voimaan heti:

Heittäminen väärällä vuorolla:

Jos joukkue/pelaaja heittää väärällä vuorolla, tuomitaan tulokseksi viiva.
Kuitenkin, jos pisteitä on 37 tai yli, tippuu joukkue/pelaaja 25:een.
Jos seuraava heitto on ehditty heittää, ei väärästä heittovuorosta rangaista.
Väärän heittovuoron jälkeen heittojärjestys palautetaan välittömästi oikeaksi.
Joukkueen/pelaajan tulee itse huolehtia heittovuorostaan.

Toivomme, että saatatte tiedon tästä sääntölisäyksestä eteenpäin pelaajille järjestössänne, jotta se tulee kaikkien tietoon mahdollisimman nopeasti."

Mölkkyterveisin

Mölkkyliitto / hallitus

 

KAHDEN VUODEN PELAAJASOPIMUS MAAJOUKKUEESEEN !

Mölkkyliitto on tehnyt historiallisen pelaajasopimuksen monivuotisen maajoukkuekapteenin JAKE ROPPOSEN kanssa. Ropponen on kuulunut - nykyisin paremmin MölkkyJenginä tunnettuun - maajoukkueeseen sen alkuajoista lähtien. Hän on toiminut esimerkillisenä kapteenina ja hengenluojana joukkueessa sekä tarvittaessa hoitanut pelaamisen ohella myös joukkueenjohtajan ja huoltajan tehtäviä. Kaikki MölkkyJengissä pelaavat tai joskus pelanneet tietävät, että Jake on joukkueen sydän !
Tehty sopimus on kaksivuotinen kattaen kaudet 2017 ja 2018.

Henkilön Suomen Kansainvälinen Mölkkyliitto/Finnish Int. Mölkky Association kuva.

 

SM HALLIKISAT VUODEN ENSIMMÄINEN ARVOKILPAILU

4.-5.2. Lahdessa pelattavan SM Hallikisan alkulohkot arvotaan ma 23.1. klo 18.15 alkaen Energiahallissa (Ilmarisentie 3, Lahti). Mukaan on ilmoittautunut 93 joukkuetta. Päijät-Hämeen lisäksi joukkueita saapuu paikalle mm. Virosta, Köyliöstä, Mahlusta, Heinolasta, Orimattilasta, Porvoosta, Kotkasta, Helsingistä, Iitistä ja Hyvinkäältä.
Kilpailun järjestää Lahden Kortteliliigan mölkkyjaosto.

 

MÖLKKY MUKANA LAHDEN MM-KISOISSA !

Suomen Mölkkyliitto, Lahden Kortteliliiga ja Lahti 2017 #Lahti2017
tekevät yhteistyötä MM-kisoissa. Kisatorille tulee 27.2. oma alue mölkylle, jossa kisaturistit voivat käydä kokeilemassa tätä peri päijät-hämäläistä ja lahtelaista lajia. Mölkkypiste on avoinna klo 12-18.

Mölkky on yhtenä pisteenä Lahden kisojen Mobiilisovelluksessa, missä voi käydä tutustumassa lahtelaisiin ja suomalaisiin ilmiöihin. Mölkyn lisäksi pisteinä ovat mm. avantouinti, sauna yms kisaturisteja kiinnostavat kohteet.

Tässä linkit kisasivulle ja torin infoon, josta näkyy myös päivätapahtumia.

http://www.lahti2017.fi/

http://www.lahti2017.fi/torilla-tapahtuu-medal-awards-plaza

MM-kilpailut Lahdessa 22.2.-5.3.2017

Seuraa sivujamme, lisätietoja myöhemmin!

Nähdään kisoissa!

 

 

©2018 Mölkkyliitto - Kotisivukonkarit (MMD Networks Oy)