Japanissa pelattiin kaikkien aikojen isoimmat MM-kisat

Japanissa pelattiin 23.–25.8.2024 kaikkien aikojen Mölkyn MM-kisat, joihin osallistui 672 joukkuetta yhteensä 15 maasta. Pelaajia paikalla oli siis uskomattomat lähes 3300!

Aivan pelkkää positiivista eivät isot kisat tuoneet tullessaan, sillä pelisysteemiin oli tehty melko rankkojakin muutoksia, joista ainakaan kotimaan kilpamölkkyaktiivit eivät olleet innoissaan. Pelejä esimerkiksi keskeytettiin aikarajan täytyttyä ja sunnuntain jatkopelien ensimmäiset pelit pelattiin ryhmäpelinä kolmen joukkueen kesken. Aikaraja lopetti pelejä ennen 50 pistettä myös vielä pudotuspeleissä, joista suurin osa myös pelattiin valitettavan ankaralla paras kolmesta -systeemillä.

Lopulta vain kolme suomalaista joukkuetta pääsi jatkoon 64 joukkoon (Maestro, Sisu Team, HMS Travelling Mölkky with Backwoods Tranquillity). Näistä seuraavaan vaiheeseen eli 32 joukkoon pääsi vain Sisu Team, mutta sen pidemmälle ei heilläkään tarina jatkunut tällä kertaa.

Säännöt olivat joka tapauksessa kaikille samat ja MM-kulta matkasi ensimmäistä kertaa Japaniin, jossa lajilla onkin valtaisa nousukiito käynnissä. Ensi vuoden MM-kisat pelataankin sitten elokuussa 2025 Puolassa.

Suomi nappasi kuitenkin ilahduttavasti kultaa perjantaina pelatussa perinteisessä Nations Cup -turnauksessa!

MM-KISAT 2024
23.–25.8.2024, Hakodate, Japani

1. AKASHI MÖLKKY (JAPANI)

2. OH LA LA (RANSKA)

3. RATEL D.T.Y.Y (JAPANI)

—————

NATIONS CUP -MÖLKKYMAAOTTELU 2024
23.8.2024 Hakodate, Japani

MM-kisojen yhteydessä pelatussa turnauksessa Suomea edustivat uunituoreissa upeissa pelipaidoissa Tiia Hiljanen, Joosua Hiljanen ja Markku Vinni. Ison yleisön edessä pelatussa finaalissa vastaan asettui kovaa nousua kärkimaiden joukkoon tekevä Australia. Kortteliliigan sarjapeleissä karaistuneiden maajoukkuepelaajien käsi ei tutissut, vaan lopputuloksena oli selkeä 3-1 voitto (50-29, 23-50, 50-41 ja 50-38).

1. SUOMI
2. AUSTRALIA
3. HONG KONG
4. RANSKA

%d bloggaajaa tykkää tästä: