Safelock > Tuotteet > Paloturvakaapit paperin suojaukseen

Palotestattu ja hyväksytty paloturvallinen asiakirjakaappi paperiesi suojaksi

Maassamme syttyy useita kymmeniä tulipaloja joka päivä. Mitä tapahtuisi, mikäli yrityksessäsi sattuisi vakava tulipalotilanne ?. Onko asiapaperisi ja tärkeät tiedostot suojassa paloluokitellussa kaapissa ?

Oletko tutustunut millainen palokuorma ja riski sisältyy toimipaikkasi rakenteisiin ? Palon roihutessa kuumuus saattaa ylittää 800 asteen rajan, suojaavatko nykyiset kaappisi kaiken tärkeän materiaalin. Saapuisiko palokalusto riittävän nopeasti paikalle  ? Pystyttäisiinkö arkisto silti pelastamaan ?Testattu ja hyväksytty paloturvallinen asiakirja tai arkistokaappi on hyvä investointi haluttaessa suojata yrityksen asiakirjat yllättäviltä vahingoilta. Valitettettava tosiasia on, että hyvistä palovaroittimista ja sammutusjärjestelmistä huolimatta tulipaloja syttyy vuosittain myös yrityksissä. Normaalit puiset ja peltiset kaapit eivät suojaa tärkeitä asiakirjoja tuhoutumiselta. Paloturvallinen testattu ja sertifioitu asiakirjakaappi ei suojaa ainoastaan kuumuudelta, se antaa myös suojaa savukaasuja, nokea sekä sammutusvettä vastaan. Suojaamattomia nokisia asiakirjoja on lähes mahdoton puhdistaa käyttökelpoiseksi, vaikka ne eivät olisikaan palaneet. Palotestattu ja hyväksytty asiakirjakaappi suojaa oikein käytettynä silloinkin kun et ole itse paikalla. Se antaa passivista suojaa ympäri vuoden, lomallasikin.

​Markkinoilla esiintyy joidenkin tuotteiden yhteydessä erilaisia ominaisuuksia kuten  "tulen kestävä, runko täytetty tulenkestävällä materiaalilla, paloa estävä rakenne, palosuojakaappi, rakenteellinen palosuoja"  kyseiset "ominaisuudet" eivät kerro tuotteen todellisesta paloturvasta. Ainoastaan virallisesti palotestatussa ja sertifioidussa tuotteessa on riittävät todisteet tuotteen ominaisuuksista ja todellisesta kestävyydestä. 

​Paloturvan osalta myös esiintyy toteamuksia " 1000 asteessa 60 minuutin ajan". Valitettavasti väite ei pidä paikkaansa ainakaan silloin mikäli sillä tarkoitetaan paloturvaluokkaa.

Kyseessä on polttouunin ns. loppulämpötila testiolosuhteissa. Jokainen testi aloitetaan ns.huoneen löpötilassa. Eli n. 18-20 astetta. Kaapin ulko- tai  sisälämpötilakaan ei näin ollen voi olla sama koko polttotestin ajan. Pienet paloturvakaapit eivät kykene suojaamaan sisältöä 1000 asteen kuumuudessa 60 minuuttia, kun otetaan huomioon että kaapin sisälämpötila ei saa nousta yli 175 asteen.

​Kun valitset palotestattua ja luokiteltua tuotetta,kannattaa olla tarkkana, ettei haaviin jää testaamaton tuote. 

Klikkaamalla kuvia saat lisätietoa tuotteista.


 

                 
Paloturvakaappi 120P   Paloturvakaapit LFS 60P   Paloturvakaapit LFS 30P
         
       
Paloturvalliset
vetolaatikostot
       

Paperimateriaalin suojaus

NT Fire 017-60P. Testattava kaappi sijoitetaan uuniin yhden tunnin ajaksi. Lämpötila  nousee tuona aikana uunissa  945 asteeseen. Tämän ajanjakson sisällä kaapin sisälämpötila  saa nousta korkeintaan 150 astetta. Tunnin kohdalla kaapin sisälämpötila ei saa olla yli 177 astetta. Kaappi voidaan hyväksyä luokkaan 60P

NT Fire 017-90P. Testattava kaappi sijoitetaan uuniin 90 minuutin  ajaksi. Lämpötila nousee tuona aikana uunissa 1050 asteeseen. Tämän ajanjakson sisällä kaapin sisälämpötilai saa nousta korkeintaan 150 astetta. 90 minuutin kohdalla kaapin sisälämpötila ei saa olla yli 177 astetta. Kaappi voidaan hyväksyä luokkaan 90P

NT Fire 017-120P. Testattava kaappi sijoitetaan uuniin kahden tunnin ajaksi.  Lämpötila nousee tuona aikana uunissa 1090  asteeseen. Tämän ajanjakson sisällä kaapin sisälämpötila  saa nousta korkeintaan 150 astetta. Kahden tunnin kohdalla kaapin sisälämpötila ei saa olla yli 177 astetta. Kaappi voidaan hyväksyä luokkaan 120P

LFS 30P/ 60P, uusin testityypi, testiaika 30/60 minuuttia  paperille  ns. "kevyitä  tulipaloja" vastaan. Hyvä ratkaisu esimerkiksi murtotestattujen kassakaappien kohdalla LFS 30P/60P, uusin testityyppi, testiaika 30/60 minuuttia  paperille ns. "kevyitä  tulipaloja" vastaan.

Safelock Finland Ltd Oy - Ruukinmestarintie 12 - 02330 Espoo - Puh. +358 9 512 2700
©2022 Safelock - MMD Networks Oy